"Houthulst investeert 50% minder in sport"

Op 22 december 2015, over deze onderwerpen: Beleid & financiën, Jeugd, Sport
sport Houthulst

De gemeente Houthulst besliste onlangs om 50% minder te investeren in sportinfrastructuur.
In 2014 had de gemeente nog het ambitieuze plan om de gronden aan de Broeders Xaverianenstraat (waar de 1ste ploeg van KWS Houthulst speelt) in het centrum van de gemeente te verkopen voor meer dan €1.000.000.
Met de opbrengst van die bouwgrond was men dan van plan om €900.000 te investeren in de uitbouw van een sportpark aan de Paardendreef (waar de jeugd nu al voetbalt).
Nu de gemeente plots beseft dat ze de bouwgrond aan de Broeders Xaverianenstraat niet kwijtgeraakt aan bouwpromotoren voor de vooropgestelde prijs, beslisten ze om niet €900.000 te investeren maar slechts nog de helft, namelijk €450.000. Hiermee wil men de sporthalle uitbreiden met een ruimte voor de turnclub en een lokaal voor de jeugdfanfare van Houthulst.
Is dit alles? Helaas nog niet...
Hoewel de gemeente de helft minder investeert in sport, besliste ze wel in alle stilte om toch nog €1.000.000 extra te lenen bij de bank! Een lening, die elke inwoner van Houthulst zal betalen. We zijn sinds kort met 10.000 inwoners in Houthulst. Dus deze rekensom is vlug gemaakt: de bijkomende lening van €1.000.000 komt neer op €100/inwoner. Maar daar zwijgt dit gemeentebestuur over.
De N-VA protesteert daarom 2x tegen dit beleid:
1. In tegenstelling tot wat wordt beweerd, investeert men de helft minder dan aanvankelijk voorzien in sport.
2. Maar de inwoners mogen daarenboven nog mee opdraaien voor een extra lening van €1.000.000

Wanneer zal de gemeente hun financiën besturen zoals elke goede huisvader of huismoeder dit moet doen?     

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is